Cryolipolyse

 
CRYOLIPOLYSE VIA DE COOLSCULPTING METHODE
 
 
 

 

Wilt  u uw contouren verbeteren door kleine en grote vetrolletjes te bevriezen? Het kan nu perfect met de nieuwe Cryolipolyse van Zimmer Medicals ( via de Coolsculpting methode).

Geen operatieve ingreep, geen naalden, geen naverzorging, maar wel tot 70% definitieve vetvermindering na 1-3 behandelingen.

image002.jpg

 

 

1. Het behandelplan

Tijdens de eerste intake zal de Schoonheid Specialiste bepalen of u geschikt bent voor de cryolipolyse procedure. Coolsculpting kan worden gebruikt voor oppervlakkig ongewenst vet. Dat zijn vetcellen die net onder huid liggen en boven de spieren. Cryolipolyse is niet geschikt om visceraal vet te behandelen. Visceraal vet ligt achter de spieren en om de organen. Dit vet is alleen te verminderen door lichaamsbeweging en een gezonde voeding.
Samen met de schoonheid Specialist wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin staat precies vermeld welke plaatsen op uw lichaam u kunt behandelen met Cryolipolyse en wat de uiteindelijke kosten zullen zijn.

 

image003.jpg
 

2. Aanbrengen van de applicator

 

 

Vooraf aan de behandeling wordt op uw lichaam afgetekend waar de applicator geplaatst zal worden.

De operator zal het apparaat op uw lichaam positioneren. Door middel van een sterk vacuüm wordt de huid inclusief de onderhuidse vetlaag in de applicator gezogen waarna het koelen (cryolipolyse) begint. Tijdens de behandeling van een uur kunt u gerust een tijdschrift lezen, uw mail checken of gewoon even heerlijk relaxen.

 

image004.jpg

 

 

3. Koelen van de vetcellen

Gedurende 1 uur worden de vetcellen in de applicator gekoeld met een temperatuur van -10 graden. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden. Dit proces heet cryolipolyse. Na het uur wordt de applicator van het lichaam afgehaald en wordt het behandelde gebied 2 minuten lang intensief gemasseerd. De huid kan een rode kleur hebben. Dit verdwijnt vaak binnen een half uur.

 

image005.jpg

 

 

4. Natuurlijke afvoer vetcellen

Na de cryolipolyse behandeling zullen de vetcellen door het lichaam worden gezien als afwijkend en sterven af. Dit proces heet apoptose. De afgebroken vetcellen zullen gedurende 8 tot 12 weken na de behandeling  op een natuurlijke wijze worden opgeruimd en afgevoerd. Dit in tegenstelling tot bij een liposuctie behandeling waarbij de vetcellen op een niet natuurlijke manier worden verwijderd. Eenmaal door cryolipolyse verwijderde vetcellen komen niet meer terug.

 

image006.jpg

 

 

5. Zichtbaar resultaat

Minimaal 8 weken na de cryolipolyse behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar. Het proces van afvoeren gaat door tot 16 weken na de behandeling. Doordat het proces zo geleidelijk verloopt heeft de huid ook de mogelijkheid zich aan de nieuwe situatie aan te passen en zal langzaam mee terug bewegen.

 

image007.jpg

 

 

6. Wennen aan uw nieuwe look

Op de controle afspraak, die plaatsvindt op ongeveer 10 weken na de behandeling, maken wij foto’s. Samen met u bekijken we de foto’s van voor en na de cryolipolyse behandeling en bespreken we het resultaat.

Soms is het even wennen aan uw nieuwe look.