Kinesitherapie

Wat is kinesitherapie?

Kinesitherapie betekent letterlijk: therapie ( behandelen) door te bewegen. Vele jaren geleden zijn er al vormen van kinesitherapie beschreven. Het oudste geschrift dat handelt over kinesitherapie is de Ayur Veda uit India. Tegenwoordig staat ' kinesitherapie' voor een hele waaier van therapieën. Kinesitherapie is dan ook veel meer dan massage. Het is een wetenschap in volle uitbreiding en er worden dan ook voortdurend nieuwe onderzoeken gedaan en nieuwe technieken toegepast.

Het is dan ook een manuele therapie die stoornissen behandelt in de beweeglijkheid van de structuren van het menselijke lichaam. Als de mobiliteit van een structuur (bot, gewricht, spier) vermindert, wordt de doorbloeding en/of bezenuwing in deze structuur verstoord. Dit kan een functieverlies en aanleiding tot allerlei klachten geven.  Als gediplomeerd kinesitherapeute, spoor ik, Karen Winne de oorzaken van het afnemen van de functies op en behandel deze.

Naast mijn opleiding kinesitherapie en revalidatie behaalde ik ook reeds  een tal van andere diploma's ( manuele lymfedrainage Vodder, Mc Kenzie therapie, manuele therapie, medische pedicure, Ayur veda opleiding en esthetiek).